Barcelona u večerašnji El Clasico, prvi ovogodišnji, ulazi kao popriličan favorit. Ipak, derbi je uvijek derbi i kvote tu ne znače previše (Foto: Barcelona)

Prezimena ispisana na kineskom

Jeste li vidjeli poseban dres Barcelone za večerašnji El Casico?

Midhat Šljivak

Barcelona će večeras u prvom polufinalnom meču Kupa Kralja na svom Nou Campu ugostiti najvećeg rivala Real Madrid.

Prvi ovogodišnji El Clasico donijeće i zanimljivu promjenu na dresu katalonskog velikana, pa će se fudbaleri na terenu pojaviti sa prezimenima ispisanim kineskim slovima na dresu.

Imena svih fudbalera, pored regularnih slova, biće ispisana i na kineskom i na ovaj potez se rukovodstvo tima sa Nou Campa odlučilo u čast kineske Nove godine.

Također, određeni broj dresova sa kineskim slovima je pušten i u prodaju, te na ovaj način Barca otvara nova vrata prema azijskom tržištu.

Barcelona će narednog ljeta odigrati nekoliko pripremnih utakmica u Kini i Japanu, a na ovaj potez su se odlučili iz marketinških razloga, jer azijsko tržište donosi zaista ogroman novac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.