Bivši mladi reprezentativac BiH je ponikao na Grbavici, ali debi nije dočekao, pošto se veoma rano otisnuo u inostranstvu gdje je igrao u proteklih deset godina (Foto: SportSport.ba)

Novo pojačanje u FK Željezničar

Sipović godinu i pol na Grbavici: "Ponovo sam u svojoj kući" · Zvanično

Dvadesetosmogodišnji Enes Sipović karijeru će, kao što se i najavljivalo, nastaviti u Željezničaru.

Sipović je na Grbavici ujedno i ponikao, a u sarajevski klub sada dolazi kao slobodan igrač nakon što je prethodno okončao epizodu u Ohod Al-Medini iz Saudijske Arabije za koju je igrao u proteklih godinu dana.

S novim klubom Sipović je već jutros odradio prvi trening, a ugovor između dvije strane je, kako je zvanično saopšteno, potpisan na jednu i pol godinu.

"Presretan sam što sam ponovo u svojoj kući. Nadam se dobrim uspjesima, dobrim igrama i što je najbitnije želim da se što prije vratimo tamo gdje Željezničar pripada, a to je prvo mjesto. Vjerujem u rezultatski iskorak sa trenerom Amarom Osimom i jedva čekam prve utakmice da se dokažem", kazao je Sipović koji je po vokaciji stoper.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kroz dosadašnju karijeru Sipović je pored Saudijske Arabije još igrao u Maroku, Belgiji te Rumuniji. Za vrijeme ere Vlade Jagodića odigrao je i 11 utakmica za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.