Enes Sipović odradio prvi trening sa FK Željezničar

U toku dana potpisivanje ugovora

Enes Sipović odradio prvi trening sa FK Željezničar

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Enes Sipović (28) u nastavku sezone će i definitivno nositi dres FK Željezničar.

Plavi su u proteklom periodu intenzivno tragali za novim odbrambenim igračem, u opticaju je bilo nekoliko imena, a izbor je na kraju pao na Sipovića koji je ujedno i ponikao na Grbavici.

Sipović se sinoć već priključio ekspediciji Željezničara na pripremama u Turskoj, a sa svojim novim klubom jutros je odradio i trening. U toku dana se očekuje finaliziranje dogovora i potpisivanje saradnje između dvije strane.

Posljednji angažman Sipović je imao u Saudijskoj Arabiji, gdje je igrao za Ohod Al-Medinu, a prije toga igrao je u Maroku za Berkane, Ittihad Tanger, zatim u Belgiji za Westerlo, dok je u Rumuniji nosio dresove Otelula, Farula i Petrolul Ploiestija.

Za vrijeme ere Vlade Jagodića odigrao je i 11 utakmica za U21 selekciju naše zemlje.

Na treningu jutros nije bilo Mustafe Mujezinovića, sada već bivšeg igrača Veleža, čiji dolazak u Tursku se očekuje danas oko 11 sati po lokalnom vremenu, a vjerovatno će biti i na onom večernjem treningu Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi