Kapiten Reala

Ramos odigrao 41. El Clasico, još tri mu nedostaju do rekorda

Kapiten Real Madrida Sergio Ramos sinoć je odigrao svoj 41. El Clasico u karijeri.

Ramos baš i nije imao sreće u tom meču jer je užasno procijenio kretanje lopte prilikom gola Barcelone pa je smatrao da lopta ne ide u okvir, a ona je na kraju završila u golu.

Bilo kako bilo, njegov Real nije doživio poraz jer je bilo 1:1, pa Ramos na kraju može biti i zadovoljan.

Zanimljivo, njemu sada nedostaju samo tri nastupa kako bi postao igrač s najviše odigranih El Clasica u historiji. Taj rekord trenutno drži nekadašnji defanzivac Reala Manuel Sanchis koji je odigrao 43 El Clasica. Osim njega, ispred Ramosa su još Francisco Gento i Xavi koji su odigrali po 42 meča.

Treba reći i to da bi kapiten Reala već za mjesec dana trebao stići Sanchisa jer su u tom periodu na rasporedu još dva El Clasica u kojima će Ramos, ako ne bude povreda ili suspenzije, sigurno igrati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, on je u jednom od najvećih svjetskih derbija debitovao 2005. godine kada je Barcelona na Bernabeu slavila sa 3:0, a madridska publika aplaudirala velikom Ronaldinhu.

Od aktivnih igrača iza Ramosa je Messi koji ima 40 nastupa u El Clasicu i najefikasniji je igrač sa 26 postignutih golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.