(Foto: FK Sarajevo)

Stigao na posudbu

Rifet Kapić novi igrač FK Sarajevo! · Zvanično

Midhat Šljivak

Rifet Kapić novi je fudbaler Sarajeva.

Ovaj 23-godišnji veznjak dogovorio je sa Bordo timom saradnju na šest mjeseci, a u vodećem timu Premijer lige BiH nastupaće kao posuđen igrač švicarskog Grasshoppersa.

Tim sa Koševa će imati pravo da otkupi ugovor ovog fudbalera na kraju sezone, a sigurno da će Kapić predstavljati pojačanje za ekipu Husrefa Musemića.

"Sretan sam i zadovoljan povratkom u Sarajevo. Daću sve od sebe da opravdam povjerenje stručnog štaba i da pomognem saigračima u ostvaranju zajedničkih ciljeva", rekao je Kapić.

Kapić je prošao omladinsku školu Sarajeva. Ipak, 2014. godine se odlučio na odlazak u Istru, a zatim je nastupao za češki Varnsdorf, slovenačku Goricu.

Grasshoppers ga je u protekloj polusezoni poslao na posudbu u moldavski Sheriff.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.