(Foto: Screenshot) Shaquille O'Neal je već godinama sa svojim kolegama radi kao stručni komentator i analitičar na TNT-u

Nekadašnji NBA centar zadovoljan viđenim

Legendarni Shaq o Nurkiću: Volim tog momka, plaćam njegovu kaznu!

Preksinoć su Portland Trail Blazersi sa 127:118 savladali San Antonio Spurse, a odličnu partiju u pobjedničkoj ekipi je pružio i naš Jusuf Nurkić.

Bh. centar je za 33 minute na parketu ubacio 22 poena, te dodao šest asistencija, tri skoka i dvije blokade.

Nakon utakmice, Nurkića i njegovog razvoja u NBA ligi dotakao se u svojoj analizi tokom poznate TV emisije "Inside the NBA" i legendarni centar Shaquille O'Neal.

"Jusuf Nurkić, centar - volim kako igra. Chuck, zaista volim tog momka", poručio je Shaq obraćajući se svom kolegi analitičaru i još jednoj legendi Charlesu Barkleyju, pa istakao:

"Sada je strpljiv u bloku, znate. Prvih nekoliko godina u ligi je žurio sa šutom, ali sada je strpljiviji. Uvijek je bio odličan dodavač. Ukoliko uđete u reket on će vas pronaći. Zaista mi se sviđa ovaj momak, Nurk. Tako ga ja zovem - Nurk".

Dok je u pozadini išla snimka Nurkićevog zakucavanja i vješanja za obruč (što se u NBA kažnjava), Shaq je poručio:

"Godspodine Nurkiću imam saopštenje, plaćam vašu kaznu. Ne šaljite im novac, ja ću se za to pobrinuti. To je bilo zakucavanje po mom ukusu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.