Jusuf Nurkić se nije naigrao pored Whitesidea, Portland izgubio od Miamija
Ponovo se pokazalo da je centar Miami Heata Hassan Whiteside veoma težak izazov za reprezentativca Bosne i Hercegovine. Sinoć je Whitesidea bio jednostavno nezadrživ za kompletnu ekipu Trail Blazersa (Foto: EPA)

NBA liga

Jusuf Nurkić se nije naigrao pored Whitesidea, Portland izgubio od Miamija

Midhat Šljivak

Jusuf Nurkić odigrao je sinoć dosta skromnu partiju u porazu Portland Trail Blazersa na svom parketu od Miami Heata rezultatom 108:118.

Kao i što je to dosad bio slučaj, Nurkić je imao velikih problema protiv centra Heata Hassana Whitesidea, koji je na kraju izdominirao Nurkića, ali i kompletnu ekipu Trail Blazersa i donio je pobjedu svom timu uz Dwyanea Wadea.

Nurkić je na parketu proveo 23 minute. Ubacio je osam poena (2/7), te je uhvatio pet skokova i dodao je šest asistencija. Najefikasniji kod Trail Blazersa bio je CJ McCollum sa 33 koša, dok je Layman dodao 25.

Hassan Whiteside je sa druge strane potpuno izdominirao. Promašio je samo jedan šut iz igre (11/12) i meč je završio sa 28 poena i 11 skokova. Sjajan je bio i Wade koji je u svom posljednjem nastupu u Portlandu ubacio 22 koša.

U ostalim utakmicama favoriti su uglavnom bez problema dolazili do pobjeda. Vrijedi svakako istaći težak poraz LA Lakersa na gostovanju u Indiani kod Pacersa (136:94), a Toronto Raptorsi su kao gosti savladali Philadelphia 76erse 107:119.

Sjajni su ponovo bili košarkaši Oklahome koji su pobijedili Orlando Magic sa 132:122.

NBA rezultati:

Charlotte - LA Clippers 115:117
Cleveland - Boston 96:103
Indiana - LA Lakers 136:94
New York - Detroit 92:105
Memphis - Minnesota 108:106
Oklahoma - Orlando 132:122
Philadelphia - Toronto 107:119
Portland - Miami 108:118

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti