Trejd Portlanda i Sacramenta: Centar za centra
Foto: NBA.com

Nurkić dobio novog saigrača

Trejd Portlanda i Sacramenta: Centar za centra

U posljednjim satima NBA trejd roka viđeno je nekoliko zanimljivih razmjena među franšizama, a međusobno su poslovali i Sacramento Kingsi i Portland Trail Blazersi.

Tako je i naš Jusuf Nurkić dobio novog saigrača. Naime, ugledni američki novinar Adrian Wojnarowski je saopštio da su Kingsi trejdovali Skala Labissierea u Portland u zamjenu za Caleba Swanigana.

Skal Labissiere je mladi 22-godišnji centar kojeg su Kingsi 2016. godine draftovali 28. pickom prve runde. Ove sezone je za nešto manje od devet minuta na parketu prosječno bilježio 2.8 poena, 1.8 skokova i 0.5 asistencija po meču.

Caleb Swanigan je godinu dana mlađi od Labissierea, a Blazersi su ga draftovali 2017. godine 26. pickom prve runde. Značajan dio svoje dosadašnje profesionalne karijere je proveo u razvojnoj ligi, a ove sezone je u prosjeku, u NBA ligi, bilježio 1.9 poena, 2.8 skokova i 0.4 asistencija po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi