Amar Osim ništa ne prepušta slučaju i konstantnim savjetima pomaže igračima da što prije usvoje njegove zamisli

Sutra Plavi igraju protiv Sochija

FK Željezničar u Antaliji: Trojica van stroja zbog (manjih) povreda

Edmir Škorić, foto: E. Haračić

Završne pripreme za drugi dio sezone privode se kraju i Fudbalski klub Željezničar, odnosno stručni štab i igrači istog, žele maksimalno da iskoriste preostalih nekoliko dana.

Plavi su prije sedam dana stigli u Antaliju, a u turskom turističkom raju su već odigrali dva meča. Prvo su remizirali sa Škendijom u utakmici u kojoj su vodili 2:0, da bi potom savladali ukrajinsku Vorsklu s 2:0.

U meču s Vorsklom povrijedio se mladi Denis Žerić, no srećom ispostavilo se da je riječ tek o lakšoj povredi, zbog čega će veznjak pauzirati narednih nekoliko dana.

Kako nam je rečeno, Žerić neće biti u pogonu do kraja turskog dijela priprema, a tokom jutrošnejg treninga Plavih je lagano šetao pored terena. Određenih, ali također manjih zdravstvenih problema ima i Ermin Zec, koji je propustio prethodne prijateljske mečeve i vjerovatno će biti pošteđen napora do kraja priprema zbog problema s Ahilovom tetivom.

Uz njih dvojicu i Dženan Osmanović (leđa) je propustio trening, ali i njegova povreda nije teže prirode.

"Najbitnije je da nekoliko dana budu u stanju mirovanja, ali ne radi se o težim povredama", saopšteno nam je iz medicinskog osoblja FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar će sutra odigrati prijateljski meč s ruskim drugoligašem Sochijem, potom dan kasnije protiv ukrajinske Oleksandriye, a u utorak je zakazan povratak u Sarajevo.

Podsjećmo da su ekipu Plavih ove zime pojačali Ermin Zec, Mustafa Mujezinović, Enes Sipović i Branko Bajić. Očekuje se da do početka drugog dijela sezone tim Amara Osima bude pojačan s još jednim veznjakom, a nije isključen ni dolazak još jednog napadača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.