(Foto: EPA) Ako je vjerovati španskim medijima, Barcelona je "zagrizla" za lijevog beka Lyona

Velikani u "šopingu", koga Lavovi mogu zadržati?

Ljeto će biti pakleno u Lyonu

Lyon kada igra kako zna, ima jedan od najpotetentnijih napada u Evropi. To je nedavno osjetio i PSG, a u kvalitetu ekipe koju sa klupe vodi Bruno Genesio uvjerio se i Manchester City u Ligi prvaka.

Nisu ovakve igre slučajnost. Okupio je Lyon sjajnu ekipu i Lavovi danas predstavljaju izuzetno uzbudljivu mješavinu mladih talenata i dobro poznatih imena.

Pitanje je, međutim, mogu li u Lyonu "odoliti" napadima velikana koji su zakazani već za ovo ljeto.

Kapiten Nabil Fekir je nekim čudom i dalje u Lyonu, iako je nekoliko puta bio na izlazim vratima. Trebao je u Liverpool, pa u Chelseaj, ali je i dalje tu.

Mladi fudbaleri poput Traorea, Corneta i Denayera već odavno privlače pažnju mnogih klubova, a danas stižu vijesti o ozbiljnom interesu evropskih velikana za dvojicu fudbalera Lyona.

Nešto ranije su francuski mediji prenijeli glasine da je Manchester United stupio u kontakt sa menadžerima mladog veznjaka Tanguyja Ndombelea (22), igrača koji se već nalazi na radaru Manchester Cityja.

U iščekivanju "transfer rata" manchesterskih rivala, sada stižu špekulacije i o potencijalnom transferu 23-godišnjeg lijevog beka Ferland Mendyja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kako prenosi španski Mundo Deportivo, Ferland Mendy je prioritet Barce na ljetnom prelaznom roku, kada je pozicija lijevog beka u pitanju, dok su alternative Felipe Luis i Junior Firpo.

Bilo kako bilo, biće zanimljivo vidjeti da li će Lyon narednog ljeta uspjeti zadržati svoje mlade zvijezde. Jedno je sigurno, vodiće se žestoka transfer borba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.