Morao napustiti igru

Nesvakidašnja situacija

Igrač Celte postavio rekord koji teško neko može da sruši, dobio dva žuta za sekundu

S. Pašalić

Danas su u okviru 23. kola španske Primere prvu utakmicu odigrali Getafe i Celta Vigo, a slavio je domaći tim sa 3:1.

Gosti su već u 2 minuti poveli sa 1:0 golom Arauja, da bi domaći nakon toga stigli do preokreta. Prvo je u 39 minuti sa bijele tačke Mata pogodio za 1:1, a u nastavku je golovima Moline u 62 minuti i ponovo Mate u 81 Getafe stigao do pobjede.

Ono što je obilježilo utakmicu je nesvakidašnja situacija u 37 minuti kada je igrač gostiju Maximiliano Gomez bukvalno za sekundu dobio dva žuta kartona i morao je napustiti teren.

Igrač domaćih se spremao izvesti penal, a Gomez je imao nešto za prigovoriti i u kratkom vremenskom periodu dobio dva žuta kartona. Rekord kojeg teško da neko može srušiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.