Valladolid nakon preokreta savladao Celtu Vigo

Prva pobjeda nakon skoro četiri mjeseca

Valladolid nakon preokreta savladao Celtu Vigo

E. Čaušević

Fudbaleri Valladolida danas su nakon preokreta pobijedili Celtu Vigo sa 2:1 u meču 21. kola španske La Lige.

Valladolid i Celta odigrali su sjajan meč na stadionu Jose Zorrilla, a na kraju su domaći došli do tri važna boda u borbi za opstanak. Meč su bolje otvorili gosti koji su u 16. minuti poveli sa 0:1. Asistenciju je upisao Boufal, a mrežu Valladolida zatresao je Sisto.

Međutim, nakon primljenog gola Valladolid je dosta bolje zaigrao, a to se posebno odnosi na drugo poluvrijeme. Valladolid je nakon deset minuta u nastavku uspio da poravna na 1:1 kada je mrežu gostujćeg tima pogodio Plano.

Valladolid je nakon izjednačenja dobio krila, a to su ovi igrači znali iskoristiti. Nakon sjajne akcije u 69. minuti domaći su došli do preokreta. Plano je ovaj put bio asistent, a u listru strijalaca upisao se Keko koji je tako postavio konačnih 2:1.

Zanimljivo da je za Valladolid ovo prva pobjeda još nakon sedmog oktobra prošle godine. Valladolid je sada na 12. mjestu sa 25 bodova, dok je Celta Vigo na 17. poziciji sa četiri boda manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 21. kolo:

Valladolid - Celta Vigo 2:1

Top Komentari

kmukk231
prelaz lagano
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti