Getafe nakon preokreta pobijedio Celtu Vigo

Popeli se na peto mjesto La Lige

Getafe nakon preokreta pobijedio Celtu Vigo

E. Čaušević

Fudbaleri Getafea danas su nakon preokreta pobijedili Celtu Vigo sa 3:1 u meču 23. kola španske La Lige.

Getafe je pred svojim navijačima došao do nova tri boda iako na početku nije izgledalo da će se to desiti. Naime, Celta Vigo je već u drugoj minuti utakmice povela sa 1:0 kada je Mendez upisao asistenciju, a gol je postigao Araujo.

No, pola sata kasnije veliku glupost napravio je Gomez koji je za svega nekoliko sekundi dobio dva žuta, odnosno crveni karton nakon što je skrivio penal i počeo prigovarati. Penal je izvao Mata koji je poravnao na 1:1.

Do potpunog preokreta Getafe je došao u 62. minuti. Mata je ovaj put upisao asistenciju, a na 2:1 povisio je Molina. Domaći su pitanje pobjednika riješili devet minuta prije kraja kada je svojim drugim golom na utakmici Mata postavio konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Getafe je trenutno na petom mjestu tabele sa 35 bodova, dok je Celta vigo na 16. poziciji sa 24 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi