Bayern su mnogi prerano opisali. Bavarski velikan igra sve bolje i ne treba da čudi ako na kraju ipak ponovo dođu do naslova prvaka (Foto: EPA)

Trijumf Bavaraca

Bayern se vraća u igru za titulu: Schalke opasan, ali nemoćan na Allianz Areni

Midhat Šljivak

Bayern je u 21. kolu Bundeslige dočekao Schalke na Allianz Areni i slavio je pobjedu rezultatom 3:1.

Bavarci su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč i taj epitet su na kraju i opravdali protiv ove sezone izuzetno skromnog tima iz Gelsenkirchena.

Poveli su Bavarci u 12. minuti. Loptu u vlastitu mrežu šalje Bruma za prednost od 1:0.

Radost navijača bavarskog velikana trajala je 13 minuta. Schalke je odigrao sjajnu akciju, koju završava Kutucu za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, već u narednom napadu Bayern ponovo vodi. Robert Lewandowski je pogodio za rezultat poluvremena od 2:1.

U nastavku je Bayern završio posao. Serge Gnabry je pogodio za 3:1 u 57. minuti i ovo je bio konačan rezultat utakmice, iako je šansi bilo još na obje strane.

Ovim trijumfom se Bayern potpuno vratio u borbu za titulu prvaka jer je Borussia sada samo pet bodova ispred.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 21. kolo:

Bayern - Schalke 3:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.