Vojić u Shamrock Roversima

Bh. napadač napustio Wolfsburg i ostvario zanimljiv transfer

Bivši juniorski reprezentativac naše zemlje Orhan Vojić novi je igrač Shamrock Roversa, jednog od najvećih irskih klubova.

Posljednji angažman 22-godišnji Vojić je imao u Wolfsburgu, gdje je igrao za drugu momčad, a nakon što mu je istekao ugovor odlučio je karijeri nastaviti u Republici Irskoj, tačnije u Shamrock Roversu.

U pitanju je jedan od najtrofejnijih tamošnjih klubova, koji je prije par sezona igrao i grupnu fazu Evropske lige, a Vojić se, kako je saopšteno, Shamrock Roversu obavezao na dvogodišnju saradnju.

Za novi klub Vojić je već debitovao u prijateljskom meču protiv Brentforda. Priliku za igru je dobio u drugom poluvremenu, a za vrijeme provedeno na terenu je ostavio pozitivan dojam, uvjerivši stručni štab da će u novoj sezoni biti veliko pojačanje.

Tokom januarskog prijelaznog roka Vojić se također povezivao i sa austrijskim Riedom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.