Uvjerljiva pobjeda Rubina nad Shamrockom
Slavlje Rubinhovih nogometaša

Grupa A Evropske lige

Uvjerljiva pobjeda Rubina nad Shamrockom

Odigran je prvi susret današnjeg programa Evropske lige, a Rubin je u okviru petog kola grupe A, savladao momčad Shamrocka.

Rubin je na svom stadionu dočekao irski Shamrock, pobijedivši sa velikih 4:1. Već u 10. minuti Nelson Valdez donosi prednost domaćoj ekipi. Slavlje domaćih navijača još je bilo u toku, a Ken Oman poravnava rezultat.

Ruska ekipa je imala incijativu koju je okrunila u 36. minuti. Bibras Natcho je postigao treći gol u ovosezonskoj kampanji Evropske lige. Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću domaće ekipe.

Šest minuta nastavka bilo je dovoljno Nelsonu Valdezu da postigne svoj drugi gol na ovom susretu i tako donese ubjedljivu prednost Rubinu. Igrao se 62. minuti kada je Obafemi Martins zatresao mrežu Thompsona. To je bio i posljednji pogodak na ovoj utakmici.

Rubin je ovom pobjedom, bar nakratko, zasjeo na prvo mjesto grupe A, sa 10 osvojenih bodova. Dablinska ekipa ostaje na samom dnu, bez osvojenih bodova. 

Početni sastav Rubina (4-4-2): Ryzhnikov, Bocchetti, Sharonov, Navas, Kaleshin, Karadeniz, Noboa, Natcho, Ryazantsev, Valdez, Martins.

Početni sastav Shamrocka (4-1-4-1): Thompson, Sullivan, Oman, Murray, Stevens, Rice, Paterson, Turner, Finn, Dennehy, Sheppard.


Evropska liga, grupa A:
Rubin - Shamrock 4:1 (Valdez 10, 51, Natcho 36, Martins 62 / Oman 12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.