Raul istrčao cijeli maraton

Legenda Real Madrida trčala kroz Barcelonu

Endin Čaušević

Legendarni španski fudbaler Raul Gonzalez iznenadio je sve kada se pojavio na maratonu u Barceloni.

Raul je najbolje dane svoje karijere proveo igrajući u dresu Real Madrida, a sigurno da su ga navijači Barcelone najbolje zapamtili. Nakon završetka karijere Raula baš i ne viđamo toliko u javnosti i odlučio je više da se posveti životu s porodicom van medijske pozornosti.

Međutim, prošlog vikenda Raul se konačno pojavio i to na ulicama Barcelone gdje ga baš i ne vole. Raul je učestvovao u tradicionalnom maratonu koji se održava u Barceloni, te je uspio da završi cijelu utrku što je oduševilo špansku javnost.

Raul je istrčao 21.097 kilometara za samo sat i po. Na ovom maratonu učestvovalo je preko 19 hiljada takmičara, a nekadašnji fudbaler kraljevskog kluba završio je na 1027. mjestu.

"Mnogo mi se sviđa ova utrka i staza je odlična. Bio sam u mogućnosti da trčim jako dobro na svom prvom maratonu u Barceloni i sretan sam što sam završio utrku", rekao je Raul.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.