Nagrada Laureus: Del Piero okupio ekipu za "pet na pet"
S prošlogodišnje gala ceremonije: Usain Bolt bio je najbolji sportista 2017.

Večeras svečanost u Monte Carlu

Nagrada Laureus: Del Piero okupio ekipu za "pet na pet"

Godišnja dodjela priznanja Laureus bit će večeras upriličena u Monte Carlu.

Prestižna svečanost okupit će najbolje svjetske sportiste, a prisutni će biti i nekadašnji totemi fudbalske igre.

Tako je Alessandro del Piero iskoristio prisustvo svojih nekadašnjih takmaca da napravi fotografiju sa Cafuom, Figom, Raulom i Andrejom Ševčenkom koju je objavio na instagram profilu.

Pet igrača vjerovatno ni sami ne znaju šta su sve u životu uspjeli osvojiti niti koje sve individualne nagrade nisu prigrabili. U ovo današnje, naše vrijeme, ovaj tim za "pet na pet" vjerovatno bi koštao više od milijardu eura...

Inače, nagrada Laureus dodjeljuje se od 2000. godine za najveća sportska dostignuća.

Prva ceremonija održana je 25. maja pomenute godine u Monte Carlu i na njoj je Nelson Mandela održao glavni govor. Od 2017. godine nagrade se dodjeljuju godišnje u osam kategorija.

Švicarski teniser Roger Federer, jamajčanski sprinter Usain Bolt i američki surfer Kelly Slater zajedno drže rekord sa najviše osvojenih nagrada, po četiri.

Prošlogodišnji laureati bili su Usain Bolt i Simon Biles, najuspješnija američka gimnastičarka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi