Publika je mogla da uživa u ovom meču. Dosta uzbuđenja i kvalitetna provjera za oba tima.

Revija golova

Remi kombinovanog tima FK Sarajevo i gruzijskog Saburtalo Tbilisija

Samir Mlaćo, foto: E. Haračić

Kombinovani tim Sarajeva danas je u Turskoj odigrao svoju posljednju pripremnu utakmicu. Rival bordo momcima bio je Saburtalo Tbilisi, a na kraju je završilo 3:3.

Već na samom startu Gruzijci su poveli pogotkom Rolovića, da bi u 15. minuti nakon lijepe akcije Handžić izašao sam na golmana Shelikhova i pogodio za 1:1.

Nakon toga Sarajevo je dva puta zaprijetilo preko Šišića, no ostalo je 1:1.U 33. minuti Šiić griješi, a loptu sa gol linije izbacuje jedan njegov saigrač i Saburtalo ne uspijeva pogoditi. Nedugo zatim Bekić ubacuje sa lijeve strane, a udarac Šišića je izblokiran i propala je sjajna šansa za Sarajevo.

Kada se očekivao kraj prvog dijela Gruzijci dolaze do novog vodstva. Nakon kornera ponovo je na pravom mjestu bio Rolović i pogodio za 2:1.

Sarajevo bolje otvara drugi dio, te Šišić na sjajan ubačaj Resića trese mrežu Gruzijaca za novo poravnanje.

U 67. minuti prvo vodstvo na meču Sarajeva. Sjajna lopta Salčina, Resić je prošao golmana, te iskosa naciljao i pogodio. Osam minuta kasnije novi pogodak. Gruzijci su izjednačili na 3:3.

Sarajevo je do kraja ostalo sa deset igrača s obzirom da je isključenje zaradio Šabanović. Na samom kraju velika šansa za Gruzijce, Džafić je spasio mrežu jesenjeg prvaka naše zemlje i ostalo je 3:3.

Prijateljski meč:

FK Sarajevo - FC Saburtalo Tbilisi 3:3

FK Sarajevo: Džafić, Cruz, Šofranac, Dupovac, Kurdić, Mustafić, Šabanović, Bekić, Šišić, Handžić i Jahić.

FC Saburtalo: Shelikhov, Tevzadze, Kakubuva, Tsnobiladze, Mali, Altunashvili, Tera, Gvaradze, Shindagoridze, Rolović, Dvalishvili.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.