Može li zamijeniti Portigalca?

Tradicionalna fotografija s aerodroma: Umjesto Cristiana Ronalda sada je tu Vinicius Junior

Endin Čaušević

Brazilski tinejdžer Vinicius Junior stigao je u Real Madrid kao veliki potencijal i jasno je da se od njega u budućnosti mnogo toga očekuje.

Kraljevski klub je uložio ogroman novac u mladog Brazilca, te je to jasan pokazatelj da od Viniciusa u budućnosti očekuju da bude lider nove generacije Real Madrida.

Da nema ništa protiv toga Vinicius je pokazao u proteklim mečevima gdje se veoma dobrim igrama izborio za mjesto u prvom timu iako je do prije nekoliko sedmica bio u rezervnoj ekipi Reala.

Čak je ugledna Marca objavila danas sjajnu fotografiju s puta ovog tima za Amsterdam gdje igraju protiv Ajaxa. U tradicionalnoj fotografiji s aerodroma u proteklim sezonama u "timu" bili su Cristiano Ronaldo, Marcelo i Casemiro, a sada je Vinicius zauzeo mjesto Portugalca.

I pticama na grani je jasno da je Ronaldo nosio kraljeve na svojim leđima u proteklim sezonama, a čini se da se Vinicius lagano sprema za to. Doduše, počeo je od fotografije, ali mnogi su sretni što ima neko hrabrosti da pokuša zamijeniti Ronalda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.