Bild: Real Madrid poslao ponudu za Luku Jovića!
Sa samo 21 godinom Luka Jović već sada spada među najbolje evropske napadače. Pred njim su međutim tek veliki izazovi, ali ako nastavi sa davanjem golova, uskoro ćemo ga gledati u dresu nekog od velikana (Foto: EPA)

Nude 45 miliona eura

Bild: Real Madrid poslao ponudu za Luku Jovića!

Midhat Šljivak

Momak iz Bijeljine Luka Jović nalazi se na meti najvećih evropskih klubova.

Ovaj 21-godišnji napadač igra zaista fantastično u dresu Eintrachta iz Frankfurta, a kako stoje stvari, njegov novi tim će biti Real Madrid ili Barcelona.

Njemački mediji jučer objavili su prije dva dana kako je Barcelona zainteresovana za usluge ovog fudbalera, a jučerašnje izdanje Bilda tvrdi kako je madridski Real već poslao ponudu.

Ona iznosi 45 miliona eura, a o svemu će se pitati ekipa Benfice sa kojom je Jović pod ugovorom i gdje bi se trebao ovog ljeta vratiti nakon dvogodišnje posudbe u timu iz Frankfurta.

Ipak, ni Eintracht ne želi ostati bez sjajnog napadača. Oni nakon posudbe imaju opciju kupovine igrača za cifru između šest i 12 miliona eura, što svakako imaju namjeru iskoristiti.

Pitanje je međutim šta će napraviti Benfica. Jović je sa portugalskim velikanom ugovorom vezan do ljeta 2021. godine i biće interesantno vidjeti šta će se sa Jovićem desiti ovog ljeta.

Reprezentativas Srbije ove sezone igra zaista fantastično. Odigrao je ukupno 27 utakmica za Eintracht u svim takmičenjima, a postigao je 19 pogodaka i upisao je četiri asistencije.

Luka Jović: Razmišljam samo o sezoni i utakmicama koje nas očekuju

Luka Jović najbolji je strijelac Bundeslige sa 14 golova, te igra svoju najbolju sezonu u dosadašnjoj karijeri.

Usprkos velikim ponudama on razmišlja samo o ostatku sezone u dresu Eintrachta.

"Za mene je u ovom trenutku Eintracht sve, razmišljam samo o sezoni i utakmicama koje nas očekuju. Uživam u fudbalu kao nikada prije. Klub me još nije zvanično otkupio od Benfice, ali ja se ovdje osjećam kao svoj na svome, a šta će biti u budućnosti to niko ne može da predvidi. Nemam ništa protiv da ostanem još koju godinu ovdje", rekao je Jović.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, priznao je da mu prija kada ga mediji povezuju sa najvećim evropskim klubovima.

"Meni svaki tekst o interesovanju velikih klubova o kojima mediji pišu prija, govori mi da radim svoj posao jako dobro. Ali, ništa više od toga. Na zemlji sam sa obje noge, prošao sam mnogo toga da bi mi medijski naslovi poremetili fokus", završio je Jović.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gumenakita
Dobar momak ali steta da ne igra za BiH.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi