Ispao u prvom kolu turnira u Roterdamu

Tsitsipas žestoko kritikovao Džumhura: "Ponovo me uspio prevariti"

Endin Čaušević

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je priredio veliko iznenađenje na ATP turniru u Roterdamu.

Džumhur je u prvom kolu pobijedio grčkog tenisera Stefanosa Tsitsipasa koji je bio 12. nositelj ovog takmičenja. Bh. teniser na kraju je slavio sa 2:1 u setovima i plasirao se u drugo kolo što je sigurno najveće iznenađenje prvog kola.

Tsitsipas je bio vidno nezadovoljan nakon meča načinom na koji je izgubio. Grčki teniser je kritikovao igru Džumhura i poručio da je on samo stajao iza linije i pokušavao vraćati lopticu preko mreže, te da se nije odučivao da preuzme incijativu u poenima.

"Džuhmur stoji osam metara iza linije i samo pokušava lopticu da ubaci u polje. On to uvijek radi, ništa nikad ne uradi i tako pobijedi. Ja sam sam sebe pobijedio, nije me on pobijedio i opet me uspio prevariti. Čudno je igrati protiv tenisera kao on. Daju dojam da ih možeš pobijediti uvijek, a onda nađu neki čudan način i oni tebe dobiju", rekao je Tsitsipas nakon meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.