Fantastični Džumhur pobijedio grčku senzaciju Tsitsipasa

ATP turnir u Roterdamu

Fantastični Džumhur pobijedio grčku senzaciju Tsitsipasa

Endin Čaušević

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur napravio je danas veliko iznenađenje na ATP turniru u Roterdamu jer je pobijedio Stefanosa Tsitsipasa.

Džumhur je odlično otvorio turnir u holandskom Roterdamu i pripredio je veliko iznenađenje na samom početku. Bh. teniser je sa 2:1 u setovima savladao grčku senzaciju Tsitsipasa i tako prošao dalje.

Prvi set Džumhur je igrao odlično i u svom ritmu s čime se grčki tenise nije mogao nositi. Nakon što je uspio napraviti break nakon 39 minuta igre Džumhur je prvi set dobio u svoju korist sa 6:4.

Međutim, potom je Tsitsipas zaigrao u većoj brzini što se vidjelo na terenu. Damir se nije mogao nositi s ritmom grčkog tenisera, te je uspio da osvoji samo jedan set jer je Tsitsipas u drugom setu slavio sa 6:1 i tako izjednačio na 1:1.

U odlučujućem trećem setu gledali smo pravu dramu i sjajnu borbu. Džumhura nije poljuljala loša igra u drugom setu i uspio je ponovo da pronađe svoj ritam. Ovaj set trajao je 45 minuta, a na kraju je Džumhur u odsutnom trenutku napravio break i set dobio sa 7:5 i tako se plasirao dalje.

Bh. teniser će u drugom kolu igrati protiv Kukushkina koji je bio bolji od Haasea sa 2:0 u setovima.

ATP turnir u Roterdamu:

Džumhur - Tsitsipas 2:1 (6:4, 1:6, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi