Nevjerovatan pad na ATP listi: Šta se dešava sa Mirzom Bašićem?

Nazadovao i Damir Džumhur

Nevjerovatan pad na ATP listi: Šta se dešava sa Mirzom Bašićem?

S. Mlaćo

Na najnovijoj ATP listi Novak Đoković sasvim očekivano drži lidersku poziciju, dok su mu prvi pratioci Rafael Nadal i Alexandar Zverev.

Kada su bh. teniseri u pitanju, Damir Džumhur se nalazi na 56. mjestu, te je nazadovao za četiri pozicije. Drugi bh. teniser Mirza Bašić neće po dobrom pamtiti otvaranje 2019. godine.

Naime, Bašića nikako ne ide i sada je doživio pad od čak 69 mjesta. Nalazi se na 168. mjestu i sada mu treba pravo čudo da se vrati u TOP 100 gdje je bio uoči najnovije liste.

Bašić je doživio pravi debakl na turniru u Sofiji gdje je branio pobjednički pehar, a ispao je na samom početku, tačnije prvom kolu

To se odrazilo i na najnoviju ATP listu.

Od ostalih bh. tenisera, teba istaći da je Tomislav Brkić na 268. mjestu, a Aldin Šetkić 301.

Top Komentari

cako
Zanimljivo, Brkić i Bašić na istoj poziciji, hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi