Dudu je proveo dvije i po godine u Kijevu i očigledno mu atmosfera u Ukrajini nije prijala, pa se odlučio vratiti u Brazil. Tamo je pored Palmeriasa igrao i za Gremio, Cruzeiro i Coritibu (Foto: EPA)

Dudu ne mrda iz Palmeirasa

Čovjek koji ne želi ni u Barcu, a ni u Real: Morali bi me odvući tamo!

Midhat Šljivak

Eduardo Pereira Rodrigues je ime koje znači samo ljubiteljima fudbala koji prate brazilsko prvenstvo.

Ovaj 27-godišnjak poznatiji kao Dudu prošle sezone je u dresu velikana Palmeirasa pružao zaista fantastične partije, te je u 42 utakmice imao učinak od devet pogodaka i čak 18 asistencija.

Jedan je od najzaslužnijih za 10. titulu prvaka Palmeirasa, a nakon još jedne fantastične sezone govorilo se o njegovom povratku u Evropu, gdje je ranije igrao dvije i po godine u kijevskom Dinamu.

Međutim, Dudu nema namjeru da ide iz voljenog kluba. Potpisao je novi ugovor do 2023. godine, a tvrdi da ga ne bi zainteresovale ni ponude Barcelone i Real Madrida.

"Čak i kada bih dobio ponude Barcelone i Real Madrida, morali bi me odvući iz Palmeirasa. Ovdje imam sve, sretan sam i samo trebam nastaviti onako kako najbolje znam. Znam da je san mnogima da igraju u Evropi, ali u Brazilu možete sebi stvoriti jako dobar život", istakao je Dudu.

Ovaj fudbaler je u Palmerisas stigao 2015. godine. Odigrao je 135 utakmica, a ukupno je postigao 34 gola uz 44 asistencije.

Pokrenuo vlastiti biznis

Iako ovaj fudbaler važi za jednog od najplaćenijih u dresu Palmeirasa, on je pokrenuo i vlastiti biznis koji mu donosi jako dobru zaradu.

Vlasnik je nekoliko barova i restorana u Sao Paulu, a prije nekoliko dana otvorio je još jedan objekat i očigledno mu i biznis ide jako dobro.

Zato nije nikakvo čudo što Dudu nema namjeru da se vraća u Evropu. Ipak, možda su riječi o Barceloni i Real Madridu malo prevelike, jer se ponude takvih ekipa ne dobijaju svaki dan.

Ipak, za sada ćemo mu vjerovati na riječ, a šta će biti u budućnosti ostaje nam da vidimo. Dudu ima tek 27 godina i vrlo lako bi se moglo desiti da mu dođe ponuda iz Evrope koju će teško odbiti.

Do tada će uveseljavati navijače Palmeirasa kojima je u protekle četiri godine pružio dosta radosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.