UEFA se oglasila i završila priču oko famoznog gola Ajaxa!
Velika polemika se vodi oko famoznog gola Ajaxa u prvom poluvremenu duela protiv Real Madrida. Čini se kako je ipak sada sve mnogo jasnije i UEFA je dala svoju riječ

Pogodak je opravdano poništen

UEFA se oglasila i završila priču oko famoznog gola Ajaxa!

Midhat Šljivak

Nicolas Tagliafico postao je prvi čovjek kojem je VAR poništio gol u Ligi prvaka.

Argentinski fudbaler pogodio je u finišu prvog poluvremena za vodstvo Ajaxa protiv Real Madrida, ali je sudija Damir Skomina poništio pogodak zbog ofsajda u kojem se našao srbijanski fudbaler Dušan Tadić.

Mnogi su se pitali zašto je pogodak poništen jer Tadić uopšte nije imao dodira sa loptom, ali je UEFA jutros sve objasnila.

Ofsajd može biti dosuđen za igrača koji nije dirao loptu, ako sprječava protivnika da učestvuje u igri, a on je u prilici da to učini.

"U 38. minuti meča Ajax - Real Madrid, gol Nicolasa Tagliafica je poništen nakon pregledanja snimka. Sudija je primijetio da je Tagliaficov saigrač Dušan Tadić bio u ofsajdu i da je pritom ometao golmana, te mu je onemogućio da učestvuje u igri i da pokuša odbraniti šut - i to u trenucima kada je šut upućen. Ovo je sasvim ispravno korištenje VAR-a i gol je opravdano poništen", saopšteno je iz Evropske fudbalske federacije.

U Ajaxu međutim smatraju da UEFA ima krivo viđenje ove situacije i da je napravljena velika greška i da je gol neopravdano poništen.

Juan Andujar Oliver: Gol je regularan!

U programu radija Marca Juan Andujar Oliver, inače bivši španski sudac, izjavio je kako je Ajaxu neopravdano poništen gol, a sugerisao je i kako je Skomina u nastavku pogurao tim iz Amsterdama tako što je 'zaboravio' dati drugi žuti karton Ziyechu.

"Ziyech je trebao dobiti drugi žuti karton, pretjerano je slavio gol. Skomina je pogriješio u toj situaciji", naglasio je Juan Andujar Oliver.

S druge strane, u Realu ističu kako je VAR bio pošten sinoć.

"Mislim da je poništeni gol u prvom poluvremenu bila korektna odluka. Pomislio sam da je ofsajd kada su nam dali gol. Želio sam da uhvatim loptu kada je njihov igrač šutirao, ali zbog Tadićevog kretanja nisam mogao da reagujem na pravi način. Srećom da je VAR bio angažovan. Teška situacija", ocijenio je Courtois.

Uzvrat na Santiago Bernabeu se, podsjetimo, igra 5. marta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bio je offside i tu se nema sta raspravljati.
8 0
mbape
kakav ofsajd, da je real dao ovakav gol to bi bilo regularno, ne bi se ni gledalo.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi