Šokantno priznanje: Ramos će na jubilej biti kažnjen više od očekivanog

"Namjerno sam dobio žuti karton"

Šokantno priznanje: Ramos će na jubilej biti kažnjen više od očekivanog

Real Madrid platio je veću cijenu za pobjedu nad Ajaxom u prvoj utakmici osmine finala UEFA Lige šampiona. 

Los Blancos je pobijedio svog holandskog protivnika sa 2:1, zahvaljujući Karimu Benzemi i Marcu Asensiu. Međutim, Realov kapiten Sergio Ramos je zaradio kasni žuti karton i mogao bi se suočiti sa zabranom od dvije utakmice.

Ajax je zaradio mnogo pohvala za njihov neustrašivi nastup protiv Real Madrida. Međutim, to im je malo značilo na kraju nakon što je evropski prvaka izaša iz Arene Johan Cryuff sa pobjedom.

Međutim, ono što je moglo ugroziti gotovo savršen rezultat za španskog giganta jesu dvije činjenice. Prvo, Hakim Ziyech je postigao jedan gol za Ajax, dajući klubu iz Eredivisie nadu da se može izboriti za pozitivan rezultat u Madridu.

Drugo, Realov kapiten Sergio Ramos zaradio je automatsku suspenziju u 89. minutu, zbog parnog žutog kartona neće ga biti u revanšu.

Kapiten Real Madrida nakon meča je priznao da je namjerno dobio žuti karton, kako bi mogao preskočiti drugu utakmicu i biti spreman za četvrtfinale:

"Da, istina je da sam vidio rezultat… to je nešto što sam imao na umu. Ne treba potcjenjivati protivnika, ali ponekad morate donositi teške odluke", rekao je Ramos nakon meča.

Međutim, Ramosovi komentari o predumišljaju da dobije žuti karton doveli su ga u opasnost, pri čemu se stoper za sada suočava sa potencijalnom zabranom od dvije utakmice.

Ranija iskustva

UEFA je u prošlosti kažnjavala igrače za slične prekršaje. U 2017. godini povećali su suspenziju Daniju Carvajalu za jednu utakmicu nakon što je dobio namjerno žuti karton.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sedam godina prije toga, organizatori turnira kažnjavali su Sergia Ramosa i Xabija Alonsa za isto, dok su i tadašnjem menadžeru Joseu Mourinhu dodijelili zabranu od jedne utakmice.

Ako bude proglašen krivim, Realov kapiten može očekivati sličnu kaznu koja bi mogla da ga od terena odvoji i u revanšu osmine i u prvoj utakmici četvrtfinala, naravno pod uslovom da Los Blancos prođe.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Sanska_Prangija
Tipicno govna kraljevska
2 7
king11
vidi se odma jel namjerno ili nije
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi