Bayern je najavio veliku rekonstrukciju tima tokom ljeta. Pokušaće podmladiti tim, a i mlađe kategorije će osvježiti sa nekoliko kvalitetnih stranaca na koje će moći računati u budućnosti (Foto: EPA)

Lazar Slavković želja Bayerna

Hasan Salihamidžić "pikirao" mladog golmana iz Srbije

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern sve više vjeruje mladim fudbalerima, pa su u posljednje vrijeme doveli nekoliko mladih nada.

Na listi sportskog direktora bavarskog velikana Hasana Salihamidžića nalazi se još nekoliko mladih fudbalera, a prva želja mu je fudbaler Chelseaja Callum Hudson-Odoi, kojeg je silno želio dovesti u januarskom prelaznom roku, ali mu se ta želja za sada nije ostvarila.

Put Minhena bi tokom ljeta mogao i mladi srbijanski golman Lazar Slavković. Ovaj 16-godišnji čuvar mreže beogradskog Partizana "zapao" je za oku skautima bavarskog velikana i sve su naravno prijavili sportskom direktoru Salihamidžiću.

On je odlučio veoma brzo reagovati. Pokazao je jasan interes za Slavkovića i Bayern će pokušati tokom ljeta da angažuje ovog mladog čuvara mreže.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Konkurencija će biti velika. Interes za Slavkovića pokazuju i najveći italijanski klubovi (Juventus, Inter, Milan), pa će biti interesantno vidjeti šta će ovaj 16-godišnjak na kraju odlučiti.

Slavković je kapiten kadetske selekcije Srbije, a ugovorom za beogradskog velikana vezan je do juna 2020. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.