Dobre vijesti za Bavarce prije susreta s Liverpoolom

Oporavio se Manuel Neuer, Kovač prepun optimizma

Dobre vijesti za Bavarce prije susreta s Liverpoolom

Manuel Neuer je proveo zadnje tri utakmice Bayerna sa povredom palca, ali je spreman da dokaže svoju spremnost u Augsburgu uoči prve utakmice osmine finala Lige prvaka, protiv Liverpoola Jurgena Klopa na Anfieldu.

Bayern München se nada da će imati na raspolaganju golmana Manuela Neuera za utakmicu Bundeslige u petak protiv Augsburga, što bi bilo dobro za njihov konačni tonalitet prije susreta u Ligi šampiona sljedeće sedmice, u Liverpoolu.

"Manuel nije imao nikakvu negativnu reakciju, pa je među opcijama za petak", izjavio je u trener Bayerna Niko Kovač.

Neuer je uvjeren da će se suočiti s Liverpoolom, priznao je u razgovoru ESPN-u:

"Mislim da ću biti između stativa. Dobro mi ide, palac nije tako loše".

Ipak, Kovač je oprezan da ga prebrzo vraća, pogotovo s obzirom na Neuerovu historiju nakon što je u dva navrata doživio povredu u 2017. godini, što je dovelo do toga da propusti većinu utakmica prošle sezone.

"Manuel je ambiciozan golman. Samo je njegova odluka bila da ne igra u određenim utakmicama. Igrač uvijek ima posljednju riječ, a u ovom slučaju Manuel je spreman."

Kovač ima praktično kompletan sastav na raspolaganju, na dispoziciji nisu jedino Arjen Robben i Corentin Tolisso koji su i dalje povrijeđeni.

Pobjeda Bayerna od 3:1 protiv Schalkea prošlog je vikenda smanjila zaostatak za pet bodova iza lidera Bundeslige Borussije Dortmund, koja je ispustila vodstvo od tri gola u remiju od 3:3 sa Hoffenheimom.

Kovač i Bajern će pokušati ostvarii devetu pobjedu u deset utakmica u Augsburgu kako bi održali priključak za Dortmundom koji u ponedjeljak igra protiv Nurnberga.

Bez popuštanja u Augsburgu

Augsburg, koji je regrutovao bivšeg golmana Arsenala i njemačke reprezentacije Jensa Lehmanna kao pomoćnog trenera, dobio je Werder Bremen tokom vikenda 4:0 i sada su iznad zone ispadanja.

"Naslov prvaka će biti osvojen u odbrani, nadam se da ćemo pobijediti u petak i, ako je moguće, spriječiti protivnika da postigne pogodak", rekao je Kovač.

"Nemamo razloga da štedimo bilo koga u Augsburgu. Imamo dovoljno vremena da se oporavimo pred Liverpool. Ne želimo da podcjenjujemo ikoga, jer je ovo prilika da stvarno uđemo u utrku za osvajanje Bundeslige.

"Ova utakmica je važna za stvaranje atmosfere", dodao je Kovač.

Liverpool će ugostiti Bayern nakon deset dana odmora od posljednjeg meča. U subotu su ostvarili domaću pobjedu nad Bournemouthom 3:0, ali Kovač kaže da bi njihovih deset dana odmora mogla biti prednost za Nijemce.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mi igramo protiv Liverpoola koji je igrao u finalu prošle godine i koji je potrošio malo više novca nego što smo mi", rekao je Kovač, misleći na visokoprofilna Liverpoolova dovođenja Alissona, Naby Keite i Fabinha.

"Igraju jedna protiv druge dvije vrhunske ekipe. Sitnice i malo sreće odlučit će dvomeč. Nije loše što je Liverpool dobio nekoliko dana odmora. To će značiti da bi mogli izgubiti svoj ritam."

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti