Dortmund je upao u krizu rezultata

Traži se krivac za katastrofalnu igru

U Dortmundu krive frizera za poraz od Tottenhama

S. Pašalić

Borussia Dortmund je upala u veliku krizu u posljednje dvije sedmice.

Milioneri su u posljednjih četiri utakmice bez pobjede i sada su pod velikim pritiskom. Sve je krenulo u Bundesligi kada su odigrali 1:1 protiv Eintrachta u gostima nakon čega su u kupu ispali od Werdera na penale.

Zatim je uslijedila šokantna utakmica protiv Hoffenheima kada su vodili 3:0 i dopustili gostima da dođu do 3:3. Posljednji udarac im je zadao Tottenham u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka koja se igrala u srijedu, a koji je tim iz Premiershipa dobio sa 3:0 i tako potpuno razbio Dortmund.

Kada stvari krenu ići nizbrdo onda se krivci traže na sve strane, pa se tako pojavila informacija da su Axel Witsel, Raphael Guerreiro, Dan-Axel Zagadou, Abdou Diallo i Jacob Bruun Larsen pozvali poznatog frizera Sheldona Edwardsa u hotel da im sredi frizure samo nekoliko sati prije početka meča sa Tottenhamom.

Igrači su se našli na udaru javnosti, a cijelu situaciju je prokomentarisao i direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Danas imamo generaciju nogometaša koja se potpuno drugačije priprema za meč u odnosu na moje vrijeme. Ovo nije trebalo da se desi i više se neće dešavati. Porazgovarat ćemo sa igračima, ali naravno da šišanje nije poremetilo ekipu. Mi smo izgubili na terenu, tamo ćemo i tražiti uzroke", rekao je direktor Milionera.

Atmosfera u klubu je definitivno poljuljana nakon posljednjih dešavanja, a da li će se to odraziti i na naredne utakmice Dortmunda ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.