Bavarci slavili nakon preokreta

Bayern opasno živio, ali upisao pobjedu

Na otvaranju 22. kola njemačkog šampionata Bayern je slavio na gostovanju kod Augbusrga rezultatom 3:2.

Bavarci su do trijumfa u Augsburgu došli teže od očekivanog, dva puta su se vraćali u meč, a bolja igra u nastavku donijela im je tri boda s kojim su došli na samo dva boda zaostatka Borussiji Dortmund.

Na WWK Areni mreža se zatresla odmah na startu susreta, tačnije već u prvoj minuti, kada je Goretzka nespretno zatresao sopstvenu mrežu, ali na izjednačenje se nije dugo čekalo. U 23. minuti stvari na početak je vratio Coman kojem je asistirao Kimmich, no pet minuta kasnije Augsburg je ponovo bio u vodstvu, ovoga puta zahvaljujući Ji Dong-Wonu.

I kada se činilo da će Augsburg otići na odmor s prednošću, ponovo se pojavio Coman i u trećoj minuti nadoknade pogodio za rezultat prvog dijela, 2:2. Bayern je odmah na otvaranju drugog dijela uspio povesti preko Alabe, a gol iz 53. minute je, ispostavit će se, bio ujedno i posljednji na meču.

Bundesliga, 22. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Augsburg - Bayern 2:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.