Građani izbacili Newport

City u četvrtfinalu FA kupa, no nije bilo sve tako jednostavno kako rezultat govori

Edmir Škorić

Manchester City je slavio u Newportu sa 4:1 i tako se plasirao u polufinale engleskog FA kupa.

City je gostovao kod niželigaša Newporta, gdje je danas bio pravi praznik nogometa, a na kraju su viđena četiri pogotka.

Očekivano je slavio sastav iz Manchestera, no aktuelni engleski prvak pošteno se namučio i nije bilo sve tako jednostavno za tim Pepa Guardiole.

Nakon što je prvih 45 minuta završeno bez golova, u nastavku se "otvorilo". Mladi Foden je s dva gola bio junak Cityja, a sve je krenulo pogotkom Leroya Sanea za 1:0 u 51. minuti. Zanimljivo da je Sane upisao i jednu asistenciju, dok je Gabriel Jesus bio dvostruki strijelac.

U strijelce se kod gostiju upisao i Riyad Mahrez duboko u sudijskoj nadoknadi dok je Amond bio jedini strijelac za Newport.

Inače, derbi u osmini finala FA kupa igra se u ponedjeljak navečer, a sastaju se Manchester United i Chelsea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.