Sve je ukazivalo na pobjedu Reala i sve je bilo na strani Kraljeva do 65. minute, a onda potpuni raspad

Katalonci šokirali Real

Samo lud čovjek bi danas tipovao na Gironu, a Girona je u Madridu stala u kraj Realovoj seriji

Edmir Škorić, foto: EPA

U prvom nedjeljnom susretu 24. kola španske La Lige Real Madrid je ugsotio Gironu i na kraju neočekivano poražen rezultatom 2:1.

U Madridu su svi vjerovali u novu pobjedu i nastavak impresivne serije Kraljeva, koji su više od mjesec dana bez poraza i imali su u tom razdoblju sedam pobjeda i samo jedan remi.

S druge strane, Girona je imala prethodno šest uzastopnih poraza, a posljednji put su slavili protiv Alavesa u Kupu kralja još početkom decembra 2018. godine.

Dakle, samo bi lud čovjek danas tipovao na Gironu, a Girona je pobijedila i još jednom se pokazalo da je sport poseban baš iz razloga što je sve moguće.

Real je danas poveo golom Casemira u 25. minuti i sve je izgledalo dobro po domaće do neke 65. minute, kada je Ramos igrao rukom, spriječio gol i dobio opomenu, a Stuani s 11 metara zabija za 1:1.

Nevolja nikada ne dolazi sama, pa je tako deset minuta kasnije Portu zabio gol za 2:1 i veliku pobjedu Katalonaca, a "šlag" na kraju je bilo isključenje Sergija Ramosa koji je u nadoknadi dobio drugi žuti karton zbog udaranja protivnika.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sedmi poraz Reala je ostavio na trećoj poziciji s 45 bodova, dok vodeća Barca ima čak devet bodova više. Girona je sada 15. sa 27 bodova i može mirnije da uđe u nastavak sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.