Nevjerovatna zbrka na meču SPAL -Fiorentina

Ovo samo VAR može da ponudi: Poveli 2:1, pa ubrzo na semaforu bilo 1:2

Endin Čaušević

Fiorentina je danas ubjedljivo savladala SPAL u gostima sa 4:1, ali o ovoj utakmici će se još dugo pričati.

Utakmica ovih rivala će sigurno otići u historiju, a sve zbog glavnog sudije, odnosno video tehnologije. U 74. minuti gledali smo nevjerovatnu scenu na terenu kada je SPAL golom Valotija poveo sa 2:1 protiv Fiorentine, a onda je nastao pravi haos.

Malo prije čistog gola domaćeg tima bio je prekršaj u kaznenom prostori SPAL-a, ali sudija ništa nije svirao. No, kada su domaći poveli sa 2:1 sudija je gledao VAR i napravio ono što se desilo prvi put u historiji italijanskog fudbala.

Naime, on je poništio gol SPALA-a iako je bio čist, te je vratio prekršaj i svirao penal za Fiorentinu. Gosti su poveli tada sa 1:2 golom Veretouta, a do kraja su još postigli dva gola preko Simeonea i Gersona i tako pobijedili sa 4:1.

Međutim, o sudijskoj odluci da poništi čist gol SPAL-a će se dugo pričati iako je jasno da je sudija Pairetto uradio sve po pravilima i zaista mu se nema šta prigovoriti. No, ovo je još jedan dokaz da je VAR skoro ubio svu čar fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.