VAR "ukrao" pobjedu SPAL-u i "počastio" Fiorentinu
SPAL je poveo, ali je odlukom VAR-a gol poništen

Kontroverzna odluka presudila utakmicu

VAR "ukrao" pobjedu SPAL-u i "počastio" Fiorentinu

S. Pašalić, foto: EPA

Fiorentina je u okviru 24. kola italijanske Serie A stigla na gostovanje kod SPAL-a i ostvarila pobjedu 4:1.

Gosti su od prve minute krenuli po tri boda i dominirali na terenu te su stvorili nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspjeli postići gol.

Zatim je uslijedila kazna u 36 minuti kada je SPAL postigao gol za 1:0 iz prvog upućenog šuta prema golu Fiorentine, a strijelac je bio Andrea Petagna.

Fiorentina je ipak uspjela stići do izjednačenja prije odlaska na odmor, kada je Edimilson Fernandes pogodio za 1:1.

U nastavku je Fiorentina nastavila sa napadima na gol SPAL-a, a u dobroj prilici se našao Federico Chiesa, ali je igrač SPAL-a uklizao i spriječio da igrač Fiorentine postigne gol.

Nekoliko minuta nakon toga desila se nesvakidašnja situacija. SPAL je uspio postići gol za 2:1 i krenulo je veliko slavlje domaćih navijača međutim sudija je dobio informaciju iz VAR sobe zbog detalja koji se desio nešto ranije kada je Chiesa zaustavljen u šesnaestercu SPAL-a.

Nakon nekoliko minuta vijećanja sudija je odlučiio da poništi gol SPAL-a i dosudi penal za Fiorentinu zbog starta na Chiesi.

Siguran sa bijele tačke je bio Jordan Veretout za 2:1, a samo dvije minute kasnije Giovanni Simeone povećava vodstvo gostiju na 3:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Situacija sa VAR-om je šokirala igrače SPAL-a pa su uspjeli primiti još jedan gol, a strijelac za Fiorentinu je bio gerson u 88 minuti.

Fiorentina je nakon ove pobjede na osmom mjestu tabele sa 35 bodovam dok je SPAL na 15, mjestu sa 22 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi