Teško je opisati šta se sve desilo u ovom duelu. Bila je to luda utakmica koja će se dugo pamtiti

Neopisiv susret

Pogledajte čudesan meč Reala i Barcelone: Ovakve utakmice se igraju jednom!

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su Real Madrid u finalu Kupa Kralja rezultatom 93:94 i na vrućem terenu su osvojili ovaj trofej.

Spektakularan meč viđen je u Madridu, a na kraju je Barca u nevjerovatnoj završnici došla do pobjede.

Stigli su Katalonci 16 poena minusa, zatim su ostali bez pobjede jer je Sergio Lllull pogodio za izjednačenje sa zvukom sirene (77:77) i meč je otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta također dosta uzbuđenja. Igralo se većinom koš za koš, a na 40 sekundi do kraja Ante Tomić brutalno zakucava za jako dobrih plus tri, 87:90.

Campazzo je potom promašio šut za tri, Singleton pogađa oba bacanja za 87:92, ali Randolph pogađa trojku za 90:92. Singleton potom promašuje polaganje, Carroll je pogodio uz dodatno bacanje i Real je na četiri sekunde došao do vodstva 93:92.

Lopta je došla do Tomića u zadnjem napadu. Hrvatski centar je izblokiran, ali pregledom snimka sudije kažu da je pogodio i da je Randolph blokadu napravio u silaznoj putanji. Ostala je sekunda za Real, a Llull sa pola terena pogađa obruč i tako Barca dolazi do trofeja.

Ovo je bez dileme bila jedna od najboljih utakmica u proteklih nekoliko godina, a kako je sve izgledalo pogledajte u videu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.