Ovako nešto NBA ne može ponuditi: Barcelona u meču za pamćenje pobijedila Real!
Čudesan meč odigran je u Madridu. Još jednom se pokazalo da se ona istinska i prava košarka igra na Starom kontinentu (Foto: EPA)

Finale Kupa Kralja pripalo Barci

Ovako nešto NBA ne može ponuditi: Barcelona u meču za pamćenje pobijedila Real!

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su Real Madrid u finalu Kupa Kralja rezultatom 93:94 i došli su do novog trofeja.

Večeras je odigran zaista spektakularan meč. Oba tima su dala zadnji atom snage, a Barca je u nevjerovatnoj utakmici došla do trofeja.

Nakon što je Real bolje ušao u meč (7:2), Barca je kontrolisala meč u ostatku prve dionice, napravili su seriju od 12:0 i nakon deset minuta igre imali su plus četiri, 16:20.

Većim dijelom druge dionice Barca je vodlila. Ipak, Real je konstantno bio blizu, povremeno su prelazili u vodstvo, a na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 35:35.

Kraljevi su pregazili Barcu u trećem periodu (25:11) i činilo se kako je u ovom meču sve gotovo jer je Real imao 14 poena prednosti na ulasku u posljednji period (60:46).

Međutim, nestvarnom serijom od 19:1 Barca se potpuno vraća u meč i preuzima vodstvo u ovom meču (61:63), te je očito bilo da nas čeka neizvjesna završnica.

Zatim je Barcelona bila na korak od pobjede, nisu pogodili dva napada da završe posao, a zatim Facundo Campazzo pogađa dva od tri bacanja za 75:76 i Real pravi brz prekršaj.

Claver je pogodio jedno bacanje za 75:77, lopta je došla u zadnjem napadu do Sergija Lulla koji sa zvukom sirene pogađa za izjednačenje rezultata na 77:77 i odlazak u produžetak.

U dodatnih pet minuta također dosta uzbuđenja. Igralo se koš za koš, a na 40 sekundi do kraja Ante Tomić brutalno zakucava za jako dobrih plus tri, 87:90.

Campazzo je potom promašio šut za tri, Singleton pogađa oba bacanja za 87:92, ali Randolph pogađa trojku za 90:92. Singleton potom promašuje polaganje, Carroll je pogodio uz dodatno bacanje i Real je na četiri sekunde došao do vodstva 93:92.

Lopta je došla do Tomića u zadnjem napadu. Hrvatski centar je izblokiran, ali pregledom snimka sudije kažu da je pogodio i da je Randolph blokadu napravio u silaznoj putanji. Ostala je sekunda za Real, a Llull sa pola terena pogađa obruč, pa je Barca osvojila naslov Kupa Kralja.

Najefikasniji u redovima Barcelone bio je Thomas Heurtel sa 22 poena, Victor Claver je dodao 15, dok je kod Reala Facundo Campazzo ubacio 19 koševa.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YaSSaL
NBA ne moze ponuditi!?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti