Ludilo je nastalo: Igrači Barcelone nikada nisu ovako slavili
Završnica finalnog meča Kupa Kralja donijela je zaista pravi spektakl. Da je prije meča ovo sve režirano, ovako sve ne bi sigurno ispalo

Veliki trijumf u Madridu

Ludilo je nastalo: Igrači Barcelone nikada nisu ovako slavili

M. Šljivak

Barcelona je večeras u nevjerovatnom meču savladala Real u Madridu 93:94 i osvojila je naslov pobjednika Kupa Kralja.

Bio je to meč koji je ponudio apsolutno sve što jedan košarkaši meč može ponuditi. Viđen je pravi spektakl, luda završnica puna preokreta, a sve su to začinile određene sudijske greške na obje strane.

Ipak, na kraju su košarkaši Barcelone za nijansu bili bolji. Pregledom snimka je utvrđeno da je lopta Ante Tomića upućena prema košu udarila u tablu prije blokade Randolpha.

Međutim, umalo je Barca plakala. Sergio Llull je pokušao sa pola terena, lopta je udarila u obruč, nakon čega su Katalonci odahnuli i slavlje je moglo početi.

A ono je bilo jače nego ikad. Čak i prije samo kraja kompletna klupa Barce je ušla na teren, ali je ludilo nastalo kada je Llull promašio dalekometnu tricu.

Katalonski velikan ima šta da slavi. Vratili su se iz mrtvih, stigli su 16 poena zaostatka, primili su koš sa zvukom sirene za produžetak, pa je na kraju nakon svega što su napravili, njihova pobjeda zaslužena.

Thomas Heurtel je proglašen za najkorisnijeg igrača finala (MVP), a trofej pobjednika završio je u rukama hrvatskog centra Ante Tomića.

Ovako je izgledalo slavlje košarkaša Barcelone:

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi