Messi nije postigao neke značajne rezultate sa reprezentacijom Argentine

Talijan je imao samo riječi hvale za Messija

Capello: Messi je jedini genij u svijetu nogometa

S. Pašalić

Talijanski stručnjak Fabio Capello je danas pred novinarima komentarisao utakmicu između Atletico Madrida i Juventusa koja se igra u okviru Lige prvaka u srijedu.

Trener koji je vodio mnoge klubove i reprezentacije u svojoj karijeri je trenutno bez posla s obzirom da je prošle godie završio svoju epizodu u Kini bez previše uspjeha.

Ipak njegovi komentari o Lionelu Messiju su privukli pažnju medija.

"Leo Messi nije nogometaš, on je genij i jedini je genij u svijetu nogometa. Nema neke dobre rezultate sa Argentinom, ali to je zato što mora sve sam uraditi", rekao je Capello.

Prokomentarisao je Capello i Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Cristiano je probudio mnoge igrače Juventusa. Njegov dolazak u klub je bio poziv za mnoge igrače na buđenje i on je bio razlog da i oni zaigraju bolje", dodao je Capello.

"On je vrlo važan za Juventus jer kada imate nekog tako dobrog kao on na treningu svaki dan i nekog ko mnogo vremena provodi da poboljša svoju formu onda je to jako bitno za cijeli tim", zaključio je Capello.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.