Alessio Tacchinardi: Atletico je najgori mogući protivnik kojeg je Juventus mogao dobiti
Cristiano Ronaldo je bio posebno raspoložen u utakmicama protiv Atletica u vrijeme dok je igrao za Real Madrid

Bivši igrač Juventusa poziva na oprez

Alessio Tacchinardi: Atletico je najgori mogući protivnik kojeg je Juventus mogao dobiti

S. Pašalić

Juventus će u srijedu odigrati svoju prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

Prema riječima bivšeg igrača Juventusa Alessija Tacchinardija Juventus je dobio najgoreg mogućeg protivnika u ovoj fazi Lige prvaka.

"To će biti vrlo teška utakmica za oba tima. Mislim da će Juventus proći, ali uz dosta muke jer imaju vrlo teškog protivika", rekao je Tacchinardi.

"Ako Juventus ne buda na 100 posto mogli bi izgubiti, sa 70 posto neće pobijediti Atletico. Igrao sam protiv Simeonea mnogo puta i Atletico igra na način na koji je Simeone igrao kada je on bio igrač, sa željom i požrtvovnošću", dodao je Tacchinardi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ono što je zanimljivo je i činjenica da je Cristiano Ronaldo posebno raspoložen u utakmicama protiv Atletico Madrida.

On je u dresu Reala odigrao ukupno 31 utakmicu protiv gradskog rivala i postigao 22 gola, a protiv Atletica je imao i najbolji postotak zabijenih golova iz penala i od osam dosuđenih penal u korist Reala svih osam je pogodio.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi