Na Koševu se nije proslavio

Sjećate se njega? Alen Melunović našao novi klub, daleko od BiH

Sjećate li se Alena Melunovića? Napadač koji je 2013. godine igrao za Sarajevo, gdje se i nije najbolje snašao, pronašao je novi klub.

Danas 29-godišnji Melunović je od odlaska s Koševa promijenio skoro desetak klubova, a od januara 2018. godine 'fudbalski hljeb' zarađuje u Kini. Novi njegov klub na 'Dalekom istoku' je Guangdong Southern Tigers, koji se, baš kao i Shijiazhuang Ever Bright za koji je prethodno igrao, takmiči u tamošnjoj 2. ligi.

U pitanju je klub koji je prošlu sezonu u tamošnjem šampionatu okončao na 13. poziciji, a uz Melanovića, među strancima u klubu je, između ostalog, Raul Rodriguez koji je u prošlosti igrao za Espanyol.

Melunović se u svojoj prvoj sezoni u Kini pokazao u vrlo dobrom svjetlu, na 24 odigrane utakmice je postigao 10 pogodaka, a u novom klubu su uvjereni da golova neće nedostajati ni u narednom periodu.

Podsjećanja radi, Melunović jedan dio svoje karijere proveo i u BiH igrajući za Sarajevo. Koševo je napustio nakon loših izdanja ekipe u Evropi i ispadanja od albanskog Kukešija, a prije nego što se skrasio u Kini, od tada je igrao u Poljskoj, Čepkoj, Slovačkoj, Holandiji i Crnoj Gori.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.