Melunović presudio Cviki

Prvo kolo Prve kineske lige

Melunović presudio Cviki

Jedan od najomraženih fudbalera među navijačima Sarajeva, Alen Melunović nije ipak toliki kloc kolikim ga se smatralo nakon promašenog penala, svojevremeno protiv Kukesija u Evropskoj ligi.

Po odlasku iz Sarajeva igrao je Melunović svugdje, u Widzew Lodzu, Usti nad Lebemom, pa u Rudaru iz Pljevalja i Budućnosti iz Podgorice, a od ljeta je među rijetkim strancima u kineskoj Prvoj ligi, gdje su plaće vjerovatno nemjerljive s ovdašnjim.

Da se nisu prevarili u Shijanzhuang Ever Brightu, Melunović je pokazao u prvom kolu drugog ranga takmičenja. Njegov klub je slavio protiv tima Rusmira Cvike, Meizhou Hakke 2:1, uz pobjedosni gol Melunovića iz 73. minute.

Gosti su poveli golom Maryja, nekadašnjeg igrača Vojvodine, u 38. minuti, a za izjednačenje se pobrinuo Wang Peng u 45.

Prva kineska liga nije mnogo manje atraktivna kada su u pitanju cifre. Recimo, najbolji igrač Legie iz Warszawe, Miro Dragović prije nekoliko godina na polusezoni je napustio poljskog giganta da bi igrao u drugom rangu kineskog fudbala, za Hebei China Fortune. I podebljao naravno bankovni račun.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi