Nekadašnji napadač Sarajeva odlazi po svoj dio "kineskog kolača"
Foto: FK Budućnost

Alen Melunović nastavlja karijeru u Kini

Nekadašnji napadač Sarajeva odlazi po svoj dio "kineskog kolača"

Bivši napadač ekipe sa Koševa, koji za vrijeme svog boravka na najvećem bh. stadionu i nije bio omiljen među navijačima Sarajeva, nakon dosta uspješne epizode u Crnoj Gori, karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Kini.

Naime, Alen Melunović je nakon pola sezone u redovima crnogorskog šampiona, ekipe Budućnosti, privukao pažnju kineskog Shijazhuanga.

Melunović je, inače, u Podgoricu stigao proteklog ljeta, te je u prvom dijelu crnogorskog šampionata bio jedan od najboljih igrača Budućnosti, a prije nekoliko dana je otputovao na probu u Shijazhuang i očekuje se da će uskoro ozvaničiti saradnju sa ovim klubom.

"Alen Melunović je sa šest mjeseci od kada je član našeg kluba svojim dobrim partijama i profasioinalnim ponašanjem van terena doprinio rezultatima i odličnoj atmosferi među igračima. Imajući u vidu navedeno, klub je odobrio njegov odlazak na probu u Kinu, iako fudbaler ima važeći ugovor do ljeta 2018. godine", poručili su iz FK Budućnost.

Inače, Melunović je u svojoj dosadašnjoj karijeri promijenio veliki broj klubova, a za FK Sarajevo je nastupao u drugom dijelu sezone 2012/2013. Koševo je napustio nakon loših izdanja ekipe u Evropi i ispadanja od albanskog Kukešija. Osim Sarajeva i Budućnosti ovaj 27-godišnjak je bio član i Teplica, Usti nad Labema, Varnsdorfa, Widzewa, Podbrezova, Unicuma i pljevljanskog Rudara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti