Ovako u osmini finala moraju izvući barem jedan remi. A protivnik može biti velikan poput Arsenala i Chelseaja, ali i neko lakši poput Salzburga i Genka.

Hrvatska na nogama

Dinamo Hrvatskoj može obezbijediti dva predstavnika u Ligi prvaka

Esmer Oštraković

Dinamo je večeras izbacio Plzen iz Evropske lige, ali je ispadanjem švicarskog Züricha od Napolija, HNL stigao na korak do dva kluba u kvalifikacijama Lige prvaka.

Da je Dinamo u ovom dvomeču uspio izbaciti Plzen pobjedom i remijem, HNL bi sasvim sigurno od ljeta 2020. godine imao dva predstavnika u kvalifikacijama Lige prvaka i tri u kvalifikacijama Evropa lige.

Ovako u osmini finala moraju izvući barem jedan remi. A protivnik može biti velikan poput Arsenala i Chelseaja, ali i neko lakši poput Salzburga i Genka.

Ako Modri uspiju ostvariti remi, Hrvatska će sezonu završiti ispred Danaca i Švicaraca koji su ostali bez predstavnika, što bi značilo da će HNL 2020. godine davati čak pet evropskih predstavnika.

Prvak bi išao u drugo pretkolo Lige prvaka u dio ždrijeba za prvake, a drugoplasirani u drugo pretkolo u dio ždrijeba za neprvake. Pobjednik Kupa (ili trećeplasirani ako Kup osvoji prvak ili doprvak) išao bi izravno u treće pretkolo Europa lige, dok bi iz drugog pretkola krenula preostala dva kluba koja bi se kvalifikovala za Europu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.