Na Maksimiru odavno niko nije dobio ovacije kao večeras Izet Hajrović!

Miljenik navijača Dinama

Na Maksimiru odavno niko nije dobio ovacije kao večeras Izet Hajrović!

E. Čaušević

Dinamo je večeras osigurao plasman u osminu finala Evropske lige pobjedom protiv Viktorije Plzen sa 3:0.

Viktoria Plzen je u Zagreb stigla s pobjedom od 2:1 iz prvog duela šesnaestine finala, ali im to nije značilo ništa. Dinamo je ekspresno poveo sa 1:0 kada je nakon fantastične akcije mrežu gostiju zatresao Oršić.

Dvadesetak minuta kasnije već je bilo 2:0, a ovaj put je proradila bh. veza. Izet Hajrović je odlično izveo prekid, a najviši u kaznenom prostoru gostiju bio je Emir Dilaver koji pogađa za 2:0.

Hajrović se početkom drugog dijela mogao upisati u listru strijelaca, ali je njegovu "bombu" odbranio golman Plzena. Bh. fudbaler iz igre je izašao u 68. minuti kada su svi na Maksimiru ustali i aplaudirali mu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Odavno se nije desilo da je neki igrač dobio ovakve ovacije na stadionu Dinama, no svojim igrama je to Hajrović zaslužio.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ibrahim51
Bravo Hajrovicu sad ce te sigurno Prosinecki pozvati u reprezentaciju.
0 0
gumenakita
Nema bez Bosanaca nista,bravo Izete.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi