Dodatna podrška za Crvene đavole

Solskjaer poziva 'upomoć' Fergusona pred derbi s Liverpoolom

Naredno, 27. po redu, kolo engleskog Premiershipa donijet će veliki derbi između Manchester Uniteda i Liverpoola.

Ako biste pokušali izdvojiti nekoga ko razumije značaj dugogodišnjeg rivalstva Manchester Uniteda i Liverpoola, onda bi odgovor vjerovatno glasio - Sir Alex Ferguson. Legendarni škotski strateg na Old Traffordu je proveo 26 godina, osvojivši pritom sve što se može osvojiti s Manchester Unitedom, a imajući u vidu sve to, Ole Gunnar Solskjaer pozvao ga je da u svlačionici održi motivacijski govor.

"Ferguson je dobrodošao da priča s igračima, ukoliko to želi, jer znamo koliko mu znači okršaj sa Liverpoolom. Mislim da i moji igrači znaju koliko to znači sve za u Manchester Unitedu", izjavio je Solskjaer na današnjoj konferenciji za medije.

Iako je trenutno samo privremeni trener Manchester Uniteda, Solskjaer jako dobro vodi momčad, što potvrđuje i činjenica da je na 13 utakmica upisao 11 pobjeda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Protiv Liverpoola moramo mnogo bolje odigrati nego protiv Parižana. Neophodno je da izvučemo pouke iz tog duela i ostanemo fokusirani. Čeka nas velika utakmica, veliki protivnik i odlučivat će detalji. Ali, mi više nismo autsajderi. Ljudi nas konačno poštuju i znaju kako igramo", poručio je Solsjkaer.

Meč između Manchester Uniteda i Liverpoola je, podsjećanja radi, na programu u nedjelju s početkom u 15:05 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.