Emir Dilaver je jučer u pobjedi Dinama nad Plzenom zabio jedan od tri pogotka i odigrao je kvalitetan meč u odbrani

Dilaver zasluženo među najboljima

Topnici dominiraju u timu kola, ali našlo se mjesto i za jednog igrača Dinama

Edmir Škorić

UEFA je odabrala najbolji tim kada su u pitanju revanši osmine finala Evropske lige.

Nakon sjajne partije i pobjede nad Plzenom (3:0) na Maksimiru, jedan nogometaš Dinama našao se u timu kola.

Naime, stoper Emir Dilaver, koji je sinoć bio strijelac, dobio je mjesto u odbrani najboljeg tima, a uz njega i Lichsteiner te Mustafi iz Arsenala, kao i Coufal iz praške Slavije.

Na golu je Boyko (Dynamo Kijev), u veznom redu Sarabia (Sevilla), Xhaka (Arsenal), Schlager (Salzburg), Hudson-Odoi (Chelsea), te u napadu Azmoun (Zenit) i Daka (Salzburg).

Dilaver: Znam ko je zabio, 800 puta sam pogledao na semafor!

Jedan od junaka pobjede Dinama bio je i štoper Emir Dilvar, inače fudbaler bh. korijena.

Osim što je zatvorio protivničke napadače, Dilaver je večeras uspio postići drugi gol Dinama i to na asistenciju Izeta Hajrovića.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Mi smo ovo zaslužili radom. Govorili su da smo mali u odbrani, znam da sam nizak sa štopera, ali njihov napad danas nije dobio lopte. Ovo je san, gol mi nije toliko bitan, ne zabijam puno, ali posvećujem ga ženi i djeci. Često nakon utakmice ni ne znam ko je zabio, ali danas znam jer sam 800 puta pogledao na semafor", izjavio je nakon utakmice Emir Dilaver.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.