Sead Kolašinac ove sezone igra zaista odlično. Postao je prvi izbor Unaija Emeryja na lijevoj strani i njegov izostanak bi bio veliki problem (Foto: EPA)

Bh. reprezentativac ima određenih problema

Zašto je Sead Kolašinac napustio meč protiv Bournemoutha?

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac odigrao je gotovo sat vremena pobjedi Arsenala nad Bournemouthom (5:1).

Uspio je sjajni defanzivac upisao još jednu asistenciju (gol Mesuta Ozila za 1:0) i odigrao je jako dobro, sve do 57. minute kada ga je Unai Emery zamijenio Alexom Iwobijem.

Mnoge je iznenadila ova izmjena, ali je izvršena sa razlogom. Reprezentativac BiH je povrijeđen i Emery nije želio ništa da rizikuje.

U pitanju je povreda mišića. Kolašinac je iznenada osjetio bol i menadžer Arsenala je odmah nakon toga odlučio da izvrši izmjenu, kako ne bi došlo do teže povrede.

Kolašinac će već danas biti podvrgnut dodatnim testiranjima i nakon pregleda će biti poznato o kakvoj povredi se radi i hoće li biti potrebna pauza.

Kolašinac je ove sezone imao dosta problema sa povredama. Propustio je dobar dio početka sezone zbog povrede koljena, a prvi meč u Premiershipu je odigrao početkom novembra.

Nakon toga se ustalio u prvih jedanaest londonske ekipe. Nezamjeniv je član tima i u 17 utakmica je upisao čak sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nadamo se svakako da povreda nije teže prirode i da će Kolašinac veoma brzo na teren, jer Arsenalu slijedi veliki derbi protiv Tottenhama, koji se igra u subotu.

Trenutno su Topnici sa četvrtom mjestu sa 56 osvojenih bodova i do kraja sezone će voditi veliku bitku da se tu i zadrže.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.