Zamjena za Adama Lallanu

Liverpool poslao skaute u Tursku, a oni odmah našli pojačanje

Endin Čaušević

Adam Lallana nije ostvario očekivanja u Liverpoolu prvenstveno zbog nevjerovatnih problema s povredama, a u klubu već razmišljaju o tome da nađu zamjenu za njega.

Lallana je na Anfield stigao naljeto 2014. godine iz Liverpoola, ali su mu teške povrede itekako otežale situaciju u Liverpoolu. U dosadašnjem dijelu sezone ovaj 30-godišnji fudbaler odigrao je svega 12 utakmica, a u klubu imaju sve manje strpljenja zbog čestih povreda.

Navodno, Jurgen Klopp je poručio da Lallana može na transfer listu ovog ljeta i da klub treba dovesti igrača koji će dati više klubu od njega. Redsi su skaute poslali čak u Tursku, a oni su u rekordnom roku javili da su našli veoma zanimljivog igrača.

Radi se o fudbaleri Trabzonspora, Abdulkadiru Omuru, koji je svojim igrama oduševio javnost u Turskoj. Za ovoj 19-godišnjaka zainteresovan je i Manchester City, no Redsi žele odmah da reaguju i osiguraju sebi dolazak ovog igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Omur je proglašen za najboljeg mladog igrača u Turskoj i to dovoljno govori o njegovom potencijalu. Navodno, Liverpool je spreman platiti oko 27 miliona funti za njega na ljeto, te sada trebaju početi pregovore s turskim klubom.

Ovaj vezni fudbaler u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 24 utakmice za Trabzonsport i postigao je dva gola uz šest asistencija. S Trabzonom u kojem je i ponikao ima ugovor do ljeta 2022. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.