Kataloncima potrebna "dubina"

Zaboravljeni defanzivac Liverpoola neočekivano pojačanje Barcelone?

Ukoliko sve prođe kako su Katalonci planirali, Barcelona bi sezonu mogla završiti sa novim trofejima La Lige, Kupa Kralja i Lige prvaka u vitrinama.

Nakon toga, Barca kreće po novo pojačanja, a jedno od njih bi mogao biti i igrač koji trenutno ne može "primirisati" prvom timu Liverpoola.

Barcelona je trenutno u pregovorima sa Jordijem Albom o produženju ugovora i jasno je da svi u klubu žele da sjajni lijevi bek ostane na Nou Campu.

Ipak, i ako Alba potpiše novi ugovor, Barcelona želi više dubine na poziciji lijevog beka. Čelnici Barce žele jeftinog igrača koji već ima iskustvo igranja u La Ligi i navodno su takvom pronašli u Liverpoolu.

Prema pisanju španskog Sporta, Barcelona će pokušati realizovati transfer Alberta Morena koji je već odavno u drugom planu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Morena potencijalne Barcine mete su, navodno, i Nacho Monreal (Arsenal) i Filipe Luis (Atletico Madrid).

Inače, Moreno je pod ugovorom sa Liverpoolom do narednog ljeta, pa bi Barcelona mogla bez naknade dobiti željeno pojačanje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.